Meglepő videót tett közzé a rettegett csecsen hadúr: így bánnak ez elfogott ukrán katonákkal

Portfolio
Videóval reagált Ramzan Kadirov csecsen elnök Ferenc pápa csecsenek "kegyetlenségéről" szóló szavaira. A most közzétett videó azt hivatott bemutatni, hogyan bánnak a csecsen harcosok a frontvonalban lévő foglyokkal - írta meg a Ria Novosztyi.

Kadirov pénteken Telegram-alkalmazásban közzétett üzenetét egy videóval kísérte, amelyen az elfogott ukránokkal folytatott kommunikáció töredékei láthatók. Kadirov szerint a felvételekről megállapítható, hogy a csecsenek és ukrán katonák között barátságos légkör alakult ki, viccelődés és nevetés is hallatszik.

Kadirov a mellékelt üzenetében kiemelte, hogy a pápának békésebb retorikát kellett volna alkalmaznia a gyűlölet és az etnikumok közötti viszály szítása helyett.

Amíg a NATO nem avatkozott bele Ukrajna belügyeibe, soha nem volt problémánk az ukrán néppel. A NATO-kiképzők által képviselt pápai nyáj ezzel szemben igyekszik minél több ukrán katonát ágyútöltelékké változtatni. Nem kívánjuk megölni őket, különösen akkor nem, ha megadják magukat

– írta Kadirov a videó üzeneteként. A csecsen vezető hozzátette, a videók a csecseni Akhmat nevű alakulat által Kreminna közelében elfogott nagyszámú ukrán katonával készültek.

Amint láthatják, a Vatikán állításaival ellentétben, amelyek a csecsen egységek brutalitására vonatkoznak, a foglyul ejtett személyek mindegyike jó egészségnek örvend

- hangsúlyozta Kadirov.

A nyilvánvalóan propagandavideón azonban több furcsaság is látható, ami alapján erősen megkérdőjelezhető a Kadirov által emlegetett barátságosság. A videó közepéig a csecsen egységparancsnok beszél egyedül. Ezt követően, amikor egyenként, az ukrán katonákat átkarolva „barátkozik”, a foglyok csak egy-egy szavas helyeslő válaszlehetőségeket kapnak. Ezen felül a közeli képen a két ukrán fogoly arcán félelem és megtörtség látszik, mint sem a „baráti üdvözlet” hatására érzett öröm.

A videó itt tekinthető meg Telegramon.

Az oroszok által foglyul ejtett ukránok helyzetéről többféle, sokszor egybehangzó beszámoló érkezett a fogolycserék alkalmával és a visszafoglalt területeken megkérdezett egykori áldozatoktól. A közzétett beszámolók alapján a foglyul ejtett ukránok több orosz fogolytáborban is brutális kínzásoknak és megaláztatásoknak voltak kitéve, ezekről itt írtunk korábban:

Címlapkép forrása: Chingis Kondarov/Reuters

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF