Ravasz csellel rukkolt elő Amerika: elképesztően hatékony fegyverrendszereket kaphat Ukrajna

Portfolio
A Raytheon Technologies vezérigazgatója, Greg Hayes elárulta, az Egyesült Államok azt tervezi, hogy a következő hónapokban újabb NASAMS légvédelmi rendszereket küld Ukrajnába.

Ezt a manővert viszont nem új eszközök gyártásával akarja megoldani, ugyanis az hosszú időt venne igénybe, hanem átcsoportosításokkal.

A NASAMS légvédelmi rendszerek a Közel-Keleten és néhány NATO-szövetségesünknél vannak telepítve, ezeket a rendszereket most megpróbáljuk átirányítani Ukrajnába – árulta el Hayes a Sky News beszámolója szerint.

Hozzátette, az Egyesült Államok a következő két évben pótolja majd a közel-keleti rendszereket. A lépést ugyanakkor a Biden-kormányzatnak előbb jóvá kell hagynia, és mint emlékeztetnek a beszámolóban, még nem történt hivatalos nyilatkozott az ügyben.

Ukrajna többször is követelte az újabb NASAMS légvédelmi rendszerek szállítását, amelyek szerintük komoly segítséget nyújthatnának az orosz rakétatámadások elhárításában. A NASAMS hatékonyságáról az alábbi cikkünkben írtunk korábban:

Címlapkép forrása: Címlapkép: MKFI, Public domain, via Wikimedia Commons

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF