Előfizetői tartalom

Lehullt a lepel a magyar légierőfejlesztésről - itt vannak a pontos számok és a menetrend

Portfolio
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár újonnan indított angol nyelvű podcastműsorában vendége volt, ahol többek között téma volt a magyar hadsereg fejlesztése az ukrajnai háború árnyékában, köztük a légvédelem és a légierő 2028-ig tartó beszerzései is – írta meg a vg.hu.

A magyar hadsereg Zrínyi névre hallgató fejlesztési programja 2016-ban kezdődött. A program célkitűzései közé tartozott, hogy a haderőfejlesztésnek el kell érnie a NATO-elvárást, vagyis a hazai GDP 2 százalékát. Az idei katonai költségvetés 1,7 százalék lesz, a honvédelmi miniszter ígérete szerint 2023-ra pedig elérjük a 2 százalékot. A miniszter hozzátette azt is, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés