Előfizetői tartalom

Elfogadták az EU-s külügyminiszterek az Ukrajnának szóló katonai támogatást, Magyarország nem vétózott

Portfolio
Az Európai Unió külügyminiszterei tanácsülést tartanak hétfőn Brüsszelben. A Reuters diplomáciai forrásai szerint a miniszterek elfogadták az 500 millió értékű katonai támogatást Ukrajnának. Bár korábban felröppentek hírek, melyek szerint Magyarország blokkolná a katonai segítséget, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján elmondta, habár a magyar kormány nem tartja jó ötletnek a fegyverszállítások fokozását, ugyanakkor nem akadályozzák az EU erre vonatkozó döntésének végrehajtását.

Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője azt javasolta, hogy a szövetség 500 millió eurót fordítson az Európai Békekeretből ukrajnai fegyverszállítások finanszírozására, illetve 45 millió euróval járuljon hozzá az ukrán katonai kiképző misszió működéséhez. Ellentétes az érdekeinkkel minden döntés, amely a háború meghosszabbításához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés