Előfizetői tartalom

Sokasodnak a jelek: Putyin hamarosan elveszítheti nélkülözhetetlen fegyvereit

Egyre többet hangoztatott állítás az, hogy Oroszország sokkal nagyobb tempóban használja fel a rendelkezésre álló fegyvereit, mint ahogy azokat pótolni tudná a meglévő raktárkészletből, vagy épp a gyártósorokról. Bár Moszkva rendszeresen bizonygatja, hogy sem az alkatrész-ellátásban, sem a meglévő raktárkészletek reaktiválásában nincsenek fennakadások, az elmúlt hónapok során szaporodtak az arra utaló bizonyítékok, hogy Oroszország szép lassan kifogyóban van az utánpótlásból és kénytelen alternatív megoldásokhoz folyamodni. Ezek a megoldások ugyan fenntartják az utánpótlást, de kevésbé hatékony mivoltuk miatt az orosz veszteségek növekedéséhez és az elért harctéri eredmények csökkenéséhez vezethetnek.

Az évente megjelenő, a világ legerősebb hadseregeit rangsoroló GFP (Global Firepower) lista friss eredményei szerint Moszkva az orosz-ukrán háborúban elszenvedett veszteségei ellenére továbbra is stabilan őrzi második helyét az Egyesült Államok mögött. A lista azonban megtévesztő lehet, hiszen nem veszi figyelembe a technológiai, szervezettségi és képzettségi színvonalat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés