David Pressman megszólalt a szankciók blokkolásával kapcsolatban

Portfolio
Brüsszelben járt David Pressman az USA magyarországi nagykövete, ahol több magas rangú tisztviselővel is találkozott és szóba került többek között a szanckiók blokkolásának ügye is- adta hírül a nagykövetség.

Nehezen látjuk, hogy az emberi jogok orosz megsértői és az orosz háborús gépezethez hozzájáruló kínai vállalatok elleni szankciók blokkolása hogyan szolgálja Magyarország érdekeit

- mondta David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, miután magas rangú uniós tisztviselőkkel találkozott Brüsszelben.

A nagykövetség közleménye szerint a Pressman május 25-26-án utazott Brüsszelbe, hogy az Európai Unió vezető tisztviselőivel biztonsággal és a demokratikus értékekkel kapcsolatos közös prioritásokról konzultáljon.

Találkozott Mark Gitenstein amerikai nagykövettel és Julianne Smith amerikai NATO-nagykövettel is, akikkel a transzatlanti szövetség szempontjából központi jelentőségű kérdésekről tárgyalt.

Az Egyesült Államok továbbra is szorosan együttműködik európai partnereivel a jogállamisággal, a korrupció elleni küzdelemmel és az átláthatóság előmozdításával kapcsolatos fontos kérdésekben. Továbbra is egységesen támogatjuk Ukrajnát abban, hogy képes legyen megvédeni magát az ukrán nép és demokratikus értékei ellen irányuló kegyetlen orosz támadásokkal szemben. Soha nem fogjuk elfogadni Oroszország arcátlan kísérleteit a határok erőszakkal történő átrajzolására, valamint azon szabályok felrúgására, amelyek az Atlanti-óceán mindkét oldalán biztonságosabbá teszik a világot.

- tette hozzá.

Címlapkép: MTI Fotó/Kovács Tamás

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF