Egészen elképesztő felvételek: újabb rohamra indult Ukrajna, még több páncélos veszett oda Orihivnál

Portfolio
Újabb felvételek kerültek fel a közösségi médiába az orihivi ukrán előrenyomulásról. Úgy tűnik, sokkal nagyobbak a veszteségek, mint ahogyan az első felvételekből látszott, ugyanis újabb elvesztett páncélosok bukkantak fel a mezőn.

Korábban már beszámoltunk róla, a tegnapi napon, Orihiv környékén indított ukrán offenzíva alighanem a háború egyik legsúlyosabb veszteségét jelentette Kijev számára. A harctéren halomban álltak a kilőtt és elhagyott amerikai M2 Bradley gyalogsági harcjárművek és több Németország által adományozott Leopard 2A6 páncélos is.

A most közölt legújabb felvételek szerint azonban a súlyos veszteségek ellenére újabb, legalább 5 darab M2 Bradleyből álló konvoj jelent meg a térségben. Az orosz tüzérség munkájának eredményeként, pedig legalább egy Bradley megsemmisült, további négy sérült példányt pedig hátrahagytak kezelői.

Hogy miért jelentek meg újabb ukrán csapatok a korábbi súlyos veszteségek helyszínén igencsak kérdéses. Egyes feltételezések szerint az ukrán fegyveres erők megpróbálták evakuálni a sérült, de még javítható járműveket, amikor ismét lecsapott rájuk az orosz tüzérség, mások szerint egy újabb, hamvába holt áttörési kísérlet szemtanúi lehetünk.

A legújabb ukrán ellentámadással kapcsolatos tudósításunk itt olvasható:

A címlapkép illusztráció. A címlapkép forrása: Serhij Mihalcsuk/Global Images Ukraine/Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF