Előkerültek az utolsó fényképek, melyek a még élő Jevgenyij Prigozsinról készültek

Portfolio
Publikálta egy Wagner csoporthoz köthető Telegram-csatorna azokat a fotókat, melyek utoljára készültek a még élő orosz zsoldosvezérről, Jevgenyij Prigozsinról.

A fényképek a Közép-afrikai Köztásaságban készültek, Prigozsin helyi lakosokkal látható rajtuk. Ez volt az egyik utolsó helyszín, melyet az orosz zsoldosvezér meglátogatott, mielőtt útnak indult végzetes, oroszországi látogatására.

A Közép-afrikai Köztársaság fontos szerepet töltött be a Wagner és Prigozsin üzleti vállalkozásainak életében. Egy rendkívül instabil országról van szó, ahol az elmúlt években az orosz zsoldosok és Prigozsinhoz köthető bányavállalatok igencsak jelentős befolyásra tettek szert. A Wagner csoport az országos védelmi erők képzésében, fontos politikusok és objektumok őrzésében és működtetésében is fontos szerepet vállal, illetve hozzáférnek az ország értékes színesfém és energiahordozó-lelőhelyeihez.

Az összefonódás olyan mély, hogy orosz sajtóinformációk szerint Prigozsin és a Wagner a Közép-afrikai kormány repülőgépeivel közlekedik Afrikában és a Közel-Keleten.

A legtöbb elemző úgy látja, a Wagner és a Prigozsinhoz köthető cégek Közép-afrikai kormánnyal való összefonódása olyan erős, hogy kifejezetten nehéz dolga lesz majd az orosz államapparátusnak, ha át akarja venni a zsoldosbrigád érdekeltségeit a térségben.

Címlapkép forrása: Hannah Wagner/picture alliance via Getty Images

Népszerű

© 2019 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF