Előfizetői tartalom

Hatalmas fordulat jöhet egy uniós országban? - Lemondott a kormányfő, elindulhat a lavina

Portfolio
Írország miniszterelnöke, Leo Varadkar bejelentette lemondását, miután egy nőnapra időzített alkotmánymódosító népszavazáson csúnya vereséget szenvedett a Fine Gael, a Fianna Fáil és a zöldek koalíciójából álló kormánya. Varadkar a Fine Gael párt vezetésétől is visszalép, azonban tervei szerint hatalmon marad addig, amíg áprilisban meg nem választják pártja új vezetőjét, egyben Írország következő miniszterelnökét.

Leo Varadkar a kormányülést követően, helyi idő szerint délben állt Dublinban a kamerák elé, hogy bejelentse: távozik az ír kormány éléről - számol be az Irish Times. A beszéde végére elérzékenyülő Varadkar elmondása szerint az ország vezetése és a kormányon töltött ideje "élete legkiteljesítőbb időszaka volt", lemondásának pedig van személyes és politikai oka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés