Előfizetői tartalom

Ez lehet Joe Biden utolsó nagy dobása? Megoldhatatlan háború lezárásán dolgozik az elnök

Hétfő este érkezett a hír, hogy a Gázai övezetet irányítása alatt tartó iszlamista Hamász nyitottnak mutatkozik az Egyesült Államok, Katar és Egyiptom által kidolgozott új tűzszüneti megállapodás iránt. A hónapok óta finomítgatott tervezet elfogadása ugyanakkor nemcsak a gázai palesztin lakosság és a még életben lévő izraeli túszok számára lenne kulcsfontosságú, de Joe Biden amerikai elnök halványuló támogatottságának is új löketet adhat. Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő ugyanakkor még megtorpedózhatja a tervezetet.

Washington már hosszú hónapok óta együttműködik Katarral és Egyiptommal annak érdekében, hogy egy működőképes, mindkét fél által elfogadható tűzszüneti megállapodást hozzon tető alá Gázában. A Hamász már többször hajlandónak mutatkozott a megállapodás elfogadására, a legutóbbi, múlt héten bemutatott verziót hétfőn támogatták is. A terrorszervezet és Izrael...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés