Előfizetői tartalom

Tényleg észak-koreai katonák mennek most az ukrán frontra? Egyértelmű válasz jött Moszkvából

Portfolio
Mivel Oroszország és Észak-Korea ma kölcsönös védelmi megállapodást írt alá és az orosz agresszióra válaszul az ukrán hadsereg többször is lőtte Oroszország területét, felmerült Moszkvában a kérdés, hogy vajon küld-e Phenjan katonákat az ukrajnai háborúba. Egy orosz szakértő elmondta az MK.ru-nak: jelenleg nincs esély a koreai katonák bevetésére, azt is megmagyarázta, hogy miért.

Június 19-én kölcsönös védelmi megállapodást írt alá Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsongun, az Észak-Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (KNDK) vezetője. Az átfogó stratégiai partnerségi egyezmény többek között kölcsönös segítségnyújtást is tartalmaz arra az esetre, ha valamelyik fél katonai agresszió áldozatává válna. Ez a lépés számos kérdést vetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés