Előfizetői tartalom

Szétrobban a lakáspiac Pest belvárosában

Portfolio
A korábbi várakozásokkal ellentétben a lakáspiac nem mozdult meg 2012-ben. A forgalom országos szinten stagnált, az árszint pedig valamelyest tovább csökkent. A területi különbségek tovább nőnek: Budapest és a nagyvárosok forgalmi részaránya évről-évre nő, míg a községek lakásállományát döntően kitevő önálló házak iránt látványosan visszaesett a kereslet. A piac 2013-ban továbbra is a fellendülés jeleire vár; ebben az idén kedvezőbb feltételekkel felvehető szocpol és kamattámogatott forinthitelek hatása érezhető lehet. Többek között ezek derültek ki az OTP Lakóingatlan Értéktérkép elemzéséből.

Budapesten nőtt, vidéken összességében csökkent a forgalom 2012-ben Az OTP Jelzálogbank rendelkezésére álló, jogszabályi előírásoknak megfelelően szűrt adatbázisából enyhe, bő 1%-os forgalombővülés rajzolódik ki országosan. Míg az első negyedév végtörlesztési hajrája megugró tranzakciószámot hozott, az év második felében ezt a tavaly új feltételekkel bevezetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés