Álomváros épülhet a Közvágóhíd helyén (képek)
Ingatlan

Álomváros épülhet a Közvágóhíd helyén (képek)

Portfolio
Tavaly novemberben írt arról a Válasz.hu, hogy Adnan Polat cége, az APD Real Estate Kft. vette meg a Közvágóhíd 4,8 hektáros területét, amelyen több száz millió euró értékben tervez ingatlanfejlesztéseket. Bár a területen azóta sem kezdődött el az építkezés, a Chapman Taylor tervezőiroda oldalán rátaláltunk a projekt látványterveire, amelyek ha valóban ilyen formában valósulnak meg, azzal gyökeresen átalakul a Közvágóhíd környéke.
November 22-én újra Property Investment Forum, Magyarország legjelentősebb ingatlanszakmai eseménye! Új helyszínen, kiállításokkal, a legfontosabb döntéshozókkal, egyedülálló networking lehetőségekkel. Most early bird áron!


A Nemzeti Színházzal és a Művészetek Palotájával szemben, a Soroksári út túloldalán található 4,8 hektáros barnamezős területet az isztambuli üzletember tavaly vásárolta meg, hogy ott vegyes használatú ingatlanfejlesztéseket valósítson meg.

A tervek a Könyves Kálmán körúttól északra eső területekre vonatkoznak, ahol egy központi tér köré lakóépületek, irodaházak és kereskedelmi egységek épülnének, összesen 280 ezer négyzetméteren. Összehasonlításként ez nagyjából feleakkora alapterületet jelent, mint a Duna túlpartján elindult BudaPart városfejlesztés és egy kicsivel nagyobbat, mint a már megvalósult Corvin sétány projekt. A fejlesztésről készült látványterveket is érdemes megnézni, ahol egyik képen a háttérben - a még szintén csak tervasztalon létező - MOL Campus is látszik.


A környék az utóbbi években egyébként is erős fejlődésnek indult. A szomszédban zajlik a Metrodom City Home és az Allure Residence lakóépületeinek a fejlesztése, északra pedig a Mill Park irodaház építése fejeződött be az elmúlt hetekben. Ezen kívül a Soroksári út Duna felőli oldalán szintén mostanában kezdett bele a TriGranit, a Millennium Gardens irodaház építésébe, ráadásul a MüPa mellett egy konferenciaközpont fejlesztése is régóta tervben van.

A projekt a képek alapján rendkívül látványos lesz, nem felejthetjük el azonban, hogy 2008-ban is számos hasonló volumenű beruházásra készültek tervek, amelyek azóta sem valósultak meg. A Zuglóba tervezett Mundo Városközpont, az Újpestre tervezett Károlyi városközpont (aminek helyén más tervek alapján ugyan, de épül a Metrodom Panoráma), a kőbányai S1 projekt, az észak-pesti Duna-parthoz köthető 360° Budapest, a soroksári Duna-ág mentén tervezett Duna City felhőkarolói vagy a Hajógyári szigetre tervezett Álomcity projekt is ide sorolható. Kétségtelen viszont, hogy a gazdasági helyzet most kedvezőbb, mint tíz éve, ami bizakodásra ad okot a projekt megvalósulására nézve.

Álomváros épülhet a Közvágóhíd helyén (képek)
FrankfurtTőzsde
forint191231
OTP
cimlap_olaj0127
unios koltsegvetesi alku Orban Viktor EU csucs
MagyarTelekom
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hogyan reagálj a tőzsdei pánikokra, miként profitálhatsz belőle?
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
GettyImages-184093719