Álomváros épülhet a Közvágóhíd helyén (képek)
Ingatlan

Álomváros épülhet a Közvágóhíd helyén (képek)

Portfolio
Tavaly novemberben írt arról a Válasz.hu, hogy Adnan Polat cége, az APD Real Estate Kft. vette meg a Közvágóhíd 4,8 hektáros területét, amelyen több száz millió euró értékben tervez ingatlanfejlesztéseket. Bár a területen azóta sem kezdődött el az építkezés, a Chapman Taylor tervezőiroda oldalán rátaláltunk a projekt látványterveire, amelyek ha valóban ilyen formában valósulnak meg, azzal gyökeresen átalakul a Közvágóhíd környéke.


A Nemzeti Színházzal és a Művészetek Palotájával szemben, a Soroksári út túloldalán található 4,8 hektáros barnamezős területet az isztambuli üzletember tavaly vásárolta meg, hogy ott vegyes használatú ingatlanfejlesztéseket valósítson meg.

A tervek a Könyves Kálmán körúttól északra eső területekre vonatkoznak, ahol egy központi tér köré lakóépületek, irodaházak és kereskedelmi egységek épülnének, összesen 280 ezer négyzetméteren. Összehasonlításként ez nagyjából feleakkora alapterületet jelent, mint a Duna túlpartján elindult BudaPart városfejlesztés és egy kicsivel nagyobbat, mint a már megvalósult Corvin sétány projekt. A fejlesztésről készült látványterveket is érdemes megnézni, ahol egyik képen a háttérben - a még szintén csak tervasztalon létező - MOL Campus is látszik.


A környék az utóbbi években egyébként is erős fejlődésnek indult. A szomszédban zajlik a Metrodom City Home és az Allure Residence lakóépületeinek a fejlesztése, északra pedig a Mill Park irodaház építése fejeződött be az elmúlt hetekben. Ezen kívül a Soroksári út Duna felőli oldalán szintén mostanában kezdett bele a TriGranit, a Millennium Gardens irodaház építésébe, ráadásul a MüPa mellett egy konferenciaközpont fejlesztése is régóta tervben van.

A projekt a képek alapján rendkívül látványos lesz, nem felejthetjük el azonban, hogy 2008-ban is számos hasonló volumenű beruházásra készültek tervek, amelyek azóta sem valósultak meg. A Zuglóba tervezett Mundo Városközpont, az Újpestre tervezett Károlyi városközpont (aminek helyén más tervek alapján ugyan, de épül a Metrodom Panoráma), a kőbányai S1 projekt, az észak-pesti Duna-parthoz köthető 360° Budapest, a soroksári Duna-ág mentén tervezett Duna City felhőkarolói vagy a Hajógyári szigetre tervezett Álomcity projekt is ide sorolható. Kétségtelen viszont, hogy a gazdasági helyzet most kedvezőbb, mint tíz éve, ami bizakodásra ad okot a projekt megvalósulására nézve.

Álomváros épülhet a Közvágóhíd helyén (képek)
Ökológiai gazdálkodás: Magyarország az uniós lista végén kullog
Nemzeti konzultációt tart Emmanuel Macron
Kincses Gyula
Az új ukrán elnök keményen visszaszólt Putyinnak
Vida József megvette a TV2-t
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
budapest közlekedés