Előfizetői tartalom

Visszavenné a bérlakásokat a kormány? - Megjött a cáfolat

Portfolio
Cáfolta a Miniszterelnökség a HVG cikkét, miszerint visszaveheti a világörökségi területen fekvő, illetve a műemléki épületekben lévő bérlakásokat a kormány. Bár konkrétumok egyelőre nincsenek, a lap birtokába került tervezet szerint módosulna a lakások és helyiségek bérletére vonatkozó törvény, vagyis mostantól a bérleti szerződést hat hónapos felmondási idővel fel lehetne mondani, cserelakás helyett pedig csak pénzbeli megváltás járna.

A kormány soha nem tárgyalt, soha nem támogatott, és a jövőben sem kíván támogatni a hvg.hu cikkében szereplő javaslatot - közölte a Miniszterelnökség. A HVG értesülései szerint visszaveheti a világörökségi területen fekvő, illetve a műemléki épületekben lévő bérlakásokat a kormány. A jelenleg hatályos, nem sokkal a rendszerváltás után, 1993-ban elfogadott lakástörvény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés