Karácsony Gergely főpolgármester
Ingatlan

Máris itt a kormánydöntés, ami Karácsony Gergely főpolgármestert érinti

Portfolio
Karácsony Gergely főpolgármesterré választása óta kiemelt figyelem övezi a budapesti kiemelt kormányzati beruházások jövőjét. Most ez ügyben jelent meg érdekes kormányhatározat kedden.

"Magyarország miniszterelnöke és Budapest Főváros főpolgármestere között 2018. november 17. napján aláírt megállapodás végrehajtásáról" címmel jelent meg kormányhatározat a keddi Magyar Közlönyben. 

Az Orbán Viktor által írt határozat azzal indít, hogy a kormány áttekintette a Magyarország miniszterelnöke és Budapest Főváros főpolgármestere között 2018. november 17. napján aláírt megállapodást, valamint a Budapest Főváros területén állami forrásból megvalósítás alatt álló beruházások helyzetét. Az elmúlt napokban a témával kiemelten foglalkoztunk:

Ez kimondja, hogy

a kormány továbbra is elkötelezett a fővárosi beruházások megvalósítása iránt, azonban ennek feltétele, hogy a megvalósítást Magyarország Kormánya és Budapest Főváros Önkormányzata közötti konszenzus övezze.

A kormány azt is megállapítja, hogy "a beruházások megvalósításához elengedhetetlen Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének egyértelmű álláspontja, hogy mely beruházások megvalósítását támogatja, illetve melyeket nem". Arra is felhívja a figyelmet a határozat az illetékes miniszterek figyelmét, hogy a fővárosi közgyűlés egyértelmű döntéséig "a beruházások tekintetében a jó gazda gondosságával járjanak el".

Érdekes egyébként, hogy Karácsony Gergely épp pénteken tett közzé egy Facebook-posztot ebben a témában.

A kormány a keddi határozatával az újonnan megválasztott főpolgármester térfelére dobta át a labdát (feltehetően érzékeli a kormány, hogy mi a közhangulat a fővárosiak körében a presztízsberuházásokat illetően) és a jelek szerint Karácsony Gergely élni is fog a felajánlott lehetőséggel. Ezek fényében nem zárható ki, hogy a látványberuházások egy részét az új fővárosi vezetés átgondolja (itt elsősorban a Városligetre kell gondolni), míg egy másik részét a budapesti lakosokra bízná, ami alapján nem zárható ki egy népszavazás lebonyolítása sem a stadionépítések ügyében.

Címlapkép forrása: MTI/Kovács Tamás

SZG_9611
szuperállampapír_saját
hatalmas vonatvasarlasra szanta el magat a kormany MAV KISS motorvonat
matraieromu2019
big office day 2019 02
GettyImages-1032683612
coworking iroda
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
big office day 2019 02