Előfizetői tartalom

Fellélegezhet az Airbnb: európai szintű döntés született

Portfolio
Az Európai Bíróság friss döntése értelmében az Airbnb nem szabályozható úgy, mint egy internetes szolgáltatást nyújtó ingatlanközvetítő. Az EB egy francia ügyben foglalt állást, melynek tétje az volt, hogy az internetes szállásportál kényszeríthető-e az ingatlanközvetítőkre vonatkozó, szigorú helyi szabályok betartására. A Taylor Wessing Budapest ügyvédi iroda ingatlanjogi szakértői szerint a döntésnek messzemenő következményei lehetnek az Airbnb és más új típusú üzleti modelleket követő, több tagállamban is szolgáltatásokat nyújtó online vállalkozások számára.

Egy francia turisztikai és szállodai szövetséggel folytatott vitában kezdeményezte egy francia bíróság az EB előzetes döntéshozatali eljárását. Az egyik fő kérdés az volt, hogy a franciaországi ingatlanszakmát szabályozó Hoguet nevű francia törvény követelményei, amelyek megsértése akár büntetőjogi szankciókat is vonhat maga után, alkalmazhatók-e az Európában írországi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés