Megszólaltak az érintettek a Diófa Alapkezelő eladásáról
Ingatlan

Megszólaltak az érintettek a Diófa Alapkezelő eladásáról

Portfolio
Megállapodást kötött a Diófa Alapkezelő Zrt. többségi tulajdonának megvásárlásáról az Indotek Group. A társaság célja, hogy - hosszú távon gondolkodó szakmai befektetőként – biztosítsa a jövőben azt a tulajdonosi hátteret, amelyre támaszkodva a Diófa Alapkezelő tovább tudja erősíteni piaci pozícióit, fejleszteni szolgáltatásportfólióját, mind a vagyonkezelés, mind a befektetési termékek piacán. A Takarékbank a Portfolio megkeresésére megerősítette, hogy a stratégiájába illeszkedő lépésről van szó, valamint, hogy továbbra is forgalmazza és kezeli az alapkezelő befektetési jegyeit, így az ügyfelek számára nem jár érzékelhető változással a tulajdonosváltás.

Az Indotek Group kizárólagos érdekeltségébe tartozó Tarragona Holding Zrt. vásárolta meg a Diófa Alapkezelő Zrt. 89,86 százalékos tulajdonrészét, amely a szavazati jogok 98,89 százalékát biztosítja az új tulajdonos számára. Az Indotek Group által létrehozott projektcég, valamint az eddigi többségi tulajdonos MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. között 2019. december 30-án született meg a megállapodás a tranzakcióról. Az Indotek képviselői előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Diófa Alapkezelő többi kisebbségi tulajdonosával is tulajdonrészük megvásárlásáról. A teljes tranzakció várhatóan márciusban fog zárulni.

A hazai építőipar aktuális kérdéseiről beszélnek majd a szakértők a február 27-én megrendezésre kerülő Építőipar 2020 konferencián.

A Diófa Alapkezelő eladása része a Takarék Csoport megújulásának. A Takarékbank Zrt. ugyanakkor a továbbiakban is forgalmazza és kezeli a Diófa Alapkezelő befektetési jegyeit, továbbá biztosítja a teljes banki hátteret a Diófa Alapkezelőnek és ügyfeleinek. Ennek megfelelően a Diófa Alapkezelő Zrt. ügyfelei számára a tulajdonosváltás közvetlenül nem lesz érzékelhető, az Alapkezelő az eddig megszokott módon végzi tovább tevékenységét és kínálja szolgáltatásait intézményi és lakossági ügyfelei részére egyaránt.

A Diófa Alapkezelő több mint 340 milliárd forintos vagyont kezel intézményi és lakossági ügyfelei számára, melynek ingatlanportfóliójába többek között olyan  „A” kategóriás irodaházak tartoznak, mint az Alkotás Point, a Green House, a V17, vagy az Infopark A, E és G épülete. A vételárat a felek nem hozták nyilvánosságra.

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Green House

Green House

1134 Budapest, Kassák Lajos utca 19-25

Bérleti díj: 13 – 16 EUR
Átadás:
2012

Ajánlatot kérek
Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
Baleset a reptérre vezető gyorsforgalmi úton