Előfizetői tartalom

Mi kerül a Biodómon 63 milliárd forintba? - Ez okozhatja a drágulást

Portfolio
Közérdekű adatigényléssel fordult a HVG az Állatkerthez annak érdekében, hogy kiderítse, mi indokolja pontosan a Biodóm-beruházás kapcsán felmerült 20 milliárd forintos többletköltséget. Ezzel egyidőben a Népszava annak járt utána, hogy a látogatóélmény kialakításának költsége, vagyis a Pannon Park és központi épületének, a Biodómnak a berendezése, majd a nyitást követően az üzemeltetése milyen költségekkel járhat.

Decemberben az Állatkert főigazgatója, Persányi Miklós 20 milliárd forintot kért a beruházás befejezéséhez, a kormány azonban nem akar, a főváros pedig nem tud több pénzt adni. A Fővárosi Állat- és Növénykert új gazdasági igazgatója ennek kapcsán átvilágította az Állatkert eddigi gazdálkodását, a HVG értesülése szerint pedig a jelentés már a főpolgármester előtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés