Előfizetői tartalom

Az óceántúlon már készülnek: átalakulhat az ingatlanpiac, de nem úgy, ahogy eddig gondoltuk

Portfolio
Ahogyan a mindennapjaink megváltoztak, úgy alakulnak át az épületek és az otthonunk szerepe is a koronavírus okozta helyzetben. Egyszerre lett a legfőbb menedék, egy átmeneti iroda és sokaknál iskolaterem, miközben az épített környezetről alkotott gondolkodásunk is fordulatot vett: kiemelt szerepet kaptak a szabad terek, a privát szféra, a távolság, és a biztonság fizikai és egészségügyi értelemben egyaránt. A legnevesebb amerikai ingatlanfejlesztők vízióit szedte össze a Forbes, ami alapján már nem a "nagyobb", "szélesebb", "gyorsabb", "több" szavak írják le az ingatlanfejlesztők felé állított igényeket.
Eddig a nagy közösségi terek, a közösen végezhető szórakozási, sportolási lehetőségek, valamint az interaktív és digitális eszközök voltak az ingatlanfejlesztések központi elemei. Most viszont sokkal nagyobb jelentőséget kap a privát szféra, a távolság és az egészség, ilyenformán pedig a levegőtisztítás, a takarítási protokollok, a vízszűrés, vagy akár egy szálloda...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái