Előfizetői tartalom

Meddig lesz velünk a home office és mi változik utána? - Így látják a legnagyobbak

Portfolio
Nemrég még az irodákat kellett a lehető legvonzóbbá tenni a munkavállalók megtartása érdekében, aztán egyik napról a másikra tömegek kezdtek otthonról dolgozni. Megváltoztatta vajon ez a korábbi HR szempontokat? Tényleg a feje tetejére áll az irodapiac? Mire kell ma odafigyelni a bérlők és a bérbeadók szempontjából? Mi a jó üzleti stratégia? Többek között ezekről a kérdésekről beszéltek a szakértők a Portfolio Ingatlan harmadik online konferenciáján.

A konferencia résztvevői között volt:

Az elmúlt két hónapban megtanultunk otthonról is dolgozni, nagyon sokat fejlődtek a távmunkához szükséges készségek, rugalmas munkavégzésre állt át mindenki. Látszik azonban, hogy bár elvagyunk szolgáltatások nélkül - pék, fodrász stb. - ha minőségi szolgáltatást szeretnénk, ahhoz továbbra is szükség van a személyes találkozásra. Ugyanez igaz az irodára is, a csapatszellemet az irodák tudják biztosítani – mondta el Schőmer Norbert MRICS, a Wing Zrt. irodafejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettese.

A szakértő szerint a különböző szektorokat különbözőképpen érintette a helyzet, legjobban a szállodákat, utána a kiskereskedelmi létesítményeket, mivel az ő működésüket törvényben korlátozták. Az irodákra ugyanez nem volt igaz, az ő működésük jogilag teljesítette a szerződésben vállalt feltételeket. Nagyon összetett folyamatok zajlanak jelenleg, így ha a bérlők új feltételeket akarnak kialakítani arról is tudunk beszélni. Van, aki kisebb területet szeretne a több home office miatt, de van, aki nagyobb terület a távolságtartás és a biztonság miatt.

A cikk további részéből kiderül

  • Meddig maradhat velünk a home office?
  • Hogyan változnak meg az irodabérleti szerződések?
  • Milyen változások jönnek az irodaterekben?
  • Milyen negatív tendenciák terjednek a piaci szereplők között?
  • Hogyan alakul át a piac egésze a járvány hatására?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés