Előfizetői tartalom

Megszólalt a rozsdaövezetekről Fürjes Balázs - Íme a legfontosabb javaslatok

Portfolio
A rozsdaövezetekben épülő új lakások esetében a 27 százalék helyett 5 százalékra csökken a lakásáfa - hangzott el egy áprilisi kormányinfón. Azt már korábban is tudtuk, hogy az 5 százalékos lakásáfa az érintett területeken az új lakások értékesítésére és azok bérbeadására lesz érvényes, most azonban Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapestért és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár további részleteket árult el a Portfolio online konferenciáján, ahol Banai Ádám, a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Rendszer Elemzése Igazgatóság igazgatója is megszólalt.

Nem újdonság az, hogy az elmúlt 5 évben egy nagymértékű árnövekedés ment végbe a budapesti lakáspiacon, így sokan a lakhatási kényszer miatt költöztek ki az agglomerációba. Ez a közösségi és az egyéni közlekedést is nagymértékben terheli, aminek egészségkárosító hatása is van. A lakásásállomány megújulása nagyon gyenge, ezért is volt szükség egy városi otthonteremtési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés