Előfizetői tartalom

Elképesztő tetőteraszok Budapest felett (képek)

Portfolio
A világon sok olyan város van, ahol az épületek tetején előszeretettel alakítanak ki teraszokat, hogy azok közösségi térként szolgáljanak az ott lakók számára. Budapesten ennek kevésbé van hagyománya, de az utóbbi években nálunk is egyre több helyen találunk éttermeket, bárokat, sőt elvétve medencéket is a belvárosi épületek tetején, ráadásul az új építésű társasházaknál is vannak példák arra, hogy az épület tetején, közösségi térként, tetőteraszt alakítsanak ki. Az alábbiakban ezek között keresgéltünk és a legjobbakat egy galériában gyűjtöttük össze.

A belvárosi épületek között sétálva kevesen gondolják, hogy egy-egy épület akár egy panorámás éttermet vagy egy medencét is rejthet a tetején. Noha a mostanában épülő lakásoknak szinte kötelező eleme a terasz, a tetőterasz még mindig ritkaságszámba megy Budapesten. A nagyvárosokban ráadásul a zöldfelületek is különösen értékesek, hiszen amellett, hogy tisztítják...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái