Előfizetői tartalom

Brutális visszaesés jöhet a budapesti újlakás-piacon: íme a legfrissebb árak és fejlesztések

Portfolio
A nyári hónapokban mintegy 1000 új építésű lakást adtak el a fejlesztők Budapesten, ami ugyan közel duplája az előző negyedéves rekordalacsony számnak, de így is a második leggyengébb érték az elmúlt négy évre visszatekintve - derül ki a Budapesti Lakáspiaci Riport legfrissebb elemzéséből. Az újonnan indított projektek darabszáma és lakásszáma viszont az előző negyedéves mélypontot is alulmúlta, így egyre sürgősebb lenne bejelenteni a kedvezményes lakásáfa rozsdaövezeti térképét. Az alábbiakban a jövőben várható fejlesztések mellett az új lakások kerületenkénti átlagárait is bemutatjuk.

Az elmúlt fél évben mélyrepülésbe kezdett piacon együttesen fejti ki hatását a koronavírus miatti gazdasági visszaesés, a 27 százalékos projektek idei drágulása és az egyre szűkülő kínálat. Az elmúlt egy év során 40-ről 46 százalékra nőtt a 27 százalékos áfával értékesíthető lakások részaránya a kínálatban, miközben az értékesített lakásokból való részesedés...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái