Előfizetői tartalom

Fürjes Balázs: megkezdtük az 5-ös metró tervezését

Portfolio
Budapest fejlesztéséért a mindenkori városvezetés, és a mindenkori magyar kormány felelős. A kormány anyagi támogatása erős és folyamatos, a főváros és a kormány közötti viták beleférnek az együttműködésbe, ami folyamatos párbeszéd mellett hasznos is lehet – mondta el a Portfolio által megrendezett Lakás Konferencián Fürjes Balázs, Budapestért és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. Az államtitkár Budapest közlekedésfejlesztéséról, az otthonteremtés kérdéséről és a minőségi zöldfelületek fontosságáról beszélt. A lakáspiac legfontosabb kérdéseit pedig Banai Ádám, az MNB monetáris politikáért és devizatartalék-kezelésért felelős ügyvezetője foglalta össze.

A kormány folytatja Budapest fejlesztését a városvezetéssel együttműködve, ehhez a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa nyújt segítséget. A 2030-ig tartó fejlesztéseknél a néppárti megközelítést alkalmazzuk, vagyis a felülről jövő döntések helyett a városban élő emberek igényeihez igazodunk – emelte ki Fürjes Balázs. A fejlesztések során 3 területről kell beszélni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés