Előfizetői tartalom

A legfrissebb számok: még jövőre is mínuszos évre készül a hazai építési piac

Portfolio
A 90. Euroconstruct online konferencián bemutatott új előrejelzés szerint idén 7,8%-os csökkenésre számíthatunk az európai építési piacon. Ezen belül a nem-lakáscélú építések mutatnak nagyobb visszaesést, várhatóan 9,2%-kal esik vissza ez a szegmens. Magyarország a vizsgált országok között átlagos visszaesésre számíthat az építéseket tekintve, illetve az előrejelzésekből az is kiderül, hogy még jövőre is mínuszos lehet az építési teljesítmény.

Az elmúlt években tapasztalt összes piaci faktoron túl most rövid időn belül a pandémia vette át az irányítást Európában is. Az Euroconstruct legfrissebb előrejelzése szerint az építési volumen a 19 európai ország területén várhatóan 7,8%-kal csökken majd idén (júniusban még -11,5%-ra, augusztusban -9,1%-ra számítottak a kutatók). 2021-re viszont már, hasonlóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés