Előfizetői tartalom

Ilyen irányban megy tovább a budapesti elővárosi vasutak fejlesztése

Portfolio
Megjelent a Kőbánya felső – Rákos – Rákosliget vasúti szakasz felújításáról és vasúti kapacitásának bővítéséről szóló tervezői tender. A Budapest Keleti pályaudvar és Kőbánya felső, illetve Rákos és Hatvan között már zajló, illetve jövő tavasztól kezdődő pályarekonstrukciós munkák között kimaradt köztes vonalszakasz fejlesztése elengedhetetlen ahhoz, hogy a hatvani és újszászi, tízezrek által naponta használt elővárosi vonalakat többen és kényelmesebben használhassák, a vonatok sűrűbben járhassanak Budapestre - írja Vitézy Dávid, közöségi oldalán.

A kormány idei döntésével megindult projekt túlmutat a felújításon, mind a vasút, mind az utasok, mind a környéken élők szempontjából, és mindkét említett vonalat érinti. A Budapest Fejlesztési Központ a MÁV-val együttműködésben kialakított tervezési programja szerint új, harmadik vágány létesül Kőbánya felső és Rákos, valamint Rákos és Rákosliget között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés