Látványos fejlesztésekkel alakítják át Budapest arculatát - Íme a Top 5 hazai ingatlanfejlesztő
Ingatlan

Látványos fejlesztésekkel alakítják át Budapest arculatát - Íme a Top 5 hazai ingatlanfejlesztő

Portfolio
Több ezer lakás, számos nagy irodaház, logisztikai- és bevásárlóközpont kötődik a vezető hazai ingatlanfejlesztők nevéhez. Ők azok, akik több millió négyzetmétert felépítve a leginkább hozzájárulnak Budapest megújulásához, akiknek tevékenysége olyan épületekre terjed ki, amit a városban élők akár lakhatás, akár munkahely, akár bevásárlás miatt gyakran nap mint nap használnak. Idén először a Top 50 iparági szereplő listája mellett további 4 toplistával is készültünk, hogy még szélesebb körben tudjuk bemutatni a hazai ingatlanpiacot befolyásoló szereplőket. Elsőként azt az 5 ingatlanfejlesztőt soroljuk fel ABC sorrendben, akiknek a tevékenysége leginkább hozzájárul Budapest fejlődéséhez. Íme a Top 5 ingatlanfejlesztő.

Biggeorge Property

A Biggeorge Property Zrt. a hazai ingatlanpiacnak több, mint 15 éve az egyik meghatározó szereplője. Az ingatlanfejlesztés mellett tevékenysége az alapkezelésre, valamint a létesítménygazdálkodásra is kiterjed. Kizárólagosan magyar tulajdonú cégként referenciáik között lakó-, szálloda-, logisztikai, és irodafejlesztések is megtalálhatók, hosszú idő óta a hazai ingatlanpiac egyik sikeres szereplője. Pénzügyi és ingatlanpiaci szakembereik segítségével megvalósított épületeikkel mára ezrek számára hoztak létre életteret.

A cég, működésének kezdete óta mintegy 400 ezer négyzetméter építményt valósított meg, a lakáspiac meghatározó szereplőjeként mintegy 2200 lakást épített fel és értékesített, valamint további 1400 lakása áll építés és 1300 előkészítés alatt. A Biggeorge Property nevéhez olyan fejlesztések köthetők, mint a XI. kerületi Sasad Liget, a belvárosi Emerald Residence, a XII. kerületi Németvölgyi Residence, vagy a XIII. kerületi Westside Residence épületei. Jelenlegi legnagyobb projektje a III. kerületi Waterfront City, ahol az első két ütem négy épületében 2021-22-ben 430 lakás készülhet el, amit a következő ütemekben több száz további lakás követ.

2020-ban a Biggeorge Property nyerte a Portfolio Property Awards-on az "Év Lakóprojektje (100 lakás alatt)" díjat az Emerald Residence projekttel.

A Biggeorge Property menedzsmentjének tagjai

  • Nagygyörgy Tibor – vezérigazgató, igazgatósági tag
  • Bozsovics Zsolt – igazgatósági tag
  • Nagygyörgy Tamás – igazgatósági tag
  • Kutas Gábor – alapkezelő vezérigazgató helyettes
  • Gajdos Dániel – CFO
  • Demetrovits Petra - értékesítési vezető
  • Gál Zoltán – GroundUp Kft (kivitelezés) ügyvezető igazgató
  • Herpay Zsuzsa – HR vezető
Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
Waterfront City

Waterfront City

1033 Budapest, Folyamőr utca 3.
269 db lakás
30 – 126 m2 alapterület
25 – 192 M Ft
Átadás:
2021 H2

Ajánlatot kérek

Futureal-csoport

A Futureal a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. Alapítása óta a cégcsoport portfóliója több mint 180, összesen több mint 3 millió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projekttel bővült, 5 milliárd euró értékben. Befektetési portfóliójában egyaránt jelen vannak a vegyes funkciójú városrehabilitációs projektek, lakóingatlanok, kiskereskedelmi, irodai, ipari és logisztikai beruházások, kereskedelmi ingatlanbefektetések, valamint a különféle strukturált finanszírozási konstrukciók.

A Futureal egy több mint 500 főből álló szakértői csapattal rendelkezik, így Közép-Európa egyik legnagyobb létszámú ingatlanfejlesztő gárdája. Szoros és hosszú távú kapcsolatokat épít ki partnereivel, amelyek között önkormányzatok, bérlők, szolgáltatók, befektetők és pénzintézetek egyaránt megtalálhatók. Fenntartható fejlesztések létrehozása érdekében a projektjeit mindig a legújabb standardoknak megfelelően valósítja meg. A társaságnál alkalmazott BREEAM fenntarthatósági tanúsítvány a WELL Building-besorolással kiegészítve egy olyan egységes rendszert jelentenek, amellyel a környezettudatosság teljes spektrumán kiemelkedő épületeket hoznak létre.

A cégcsoport

A Futureal eddig több mint 500 ezer négyzetméteren, 1 milliárd eurót meghaladó értékben valósított meg projekteket. A cég Lengyelországban és az Egyesült Királyságban is rendelkezik irodai ingatlanportfólióval.

A Cordia a Futureal-csoport lakóingatlanok fejlesztésével foglalkozó tagja. Tevékenysége jelenleg Budapestre, Bukarestre, Lengyelországban Varsóra, Krakkóra, Poznanra, Gdanskra és Sopot városára terjed ki, illetve két pilotprojekttel Spanyolországban is jelen van, valamint a közelmúltban vásárolta meg a brit Blackswan Property ingatlanfejlesztő társaságot.

A HelloParks egy újgenerációs, innovatív ipari ingatlanfejlesztő cég. A Futureal-csoport tagjaként olyan jövőbe mutató megaparkokat hoz létre, amelyek hosszú távú értéket teremtenek. A cégcsoport emellett más területeken is kiterjedt tevékenységet folytat: portfóliójában szerepel az alapkezelés, a kockázati tőkebefektetések, és a strukturált finanszírozás is.

2020-ban a Futureal nyerte a Portfolio Property Awards-on az "Év Irodabérleti Tranzakciója" díjat a Budapest ONE projekttel, melyben a Vodafone - UPC 14 140 négyzetméterre írt alá szerződést.

A Futureal-csoport menedzsmentjének tagjai

  • Futó Gábor - alapító és társtulajdonos, Futureal
  • Dr. Futó Péter - alapító és társtulajdonos, Futureal
  • Balázsik Zsolt - pénzügyi igazgató, a Futureal Menedzsment tagja
  • Darida Pál - finanszírozási és tranzakciós igazgató, a Futureal és Cordia Menedzsment tagja
  • Földi Tibor - igazgatósági elnök, Cordia Zrt.
  • Bódis Péter - pénzügyi igazgató, a Cordia Menedzsment tagja
  • Mauricio Mesa Gomez - lakóingatlan fejlesztésért felelős vezető - Románia, a Cordia Menedzsment tagja
  • dr. Jabronka Roland - jogi igazgató, a Futureal Menedzsment tagja
  • Michał Melaniuk - lakóingatlan fejlesztésért felelős vezető - Lengyelország, a Cordia Menedzsment tagja
  • Tatár Tibor - vezérigazgató, Futureal
  • Nemes Rudolf - ügyvezető igazgató, HelloParks
Budapest_ONE_elso_utem_1
Budapest ONE irodaház, Forrás: Futureal

Indotek Group

Az Indotek Group több mint két évtizeddel ezelőtt jelent meg a hazai ingatlanpiacon, mára Magyarország egyik legjelentősebb befektetéskezelője. A társaság jelen van az A, B és C kategóriás ingatlanok piacán egyaránt, a B és C kategóriás ingatlanok szegmensében pedig piacvezető.

A cégcsoport ingatlanportfólióját több mint 300 ingatlan alkotja, amelyek több mint bruttó 1,7 millió négyzetméter bérbeadható területet biztosítanak. A cégcsoport felel lakóparkok fejlesztéséért, több mint 30 irodaház és 20 bevásárlóközpont, valamint mintegy 100 raktár, csarnok és logisztikai park mindennapi üzemeltetéséért. Az utóbbi években az Indotek Group olyan nagyszabású beruházásokat hajtott végre, mint például a Gellért Szállónak, illetve a Sofitel Budapest Chain Bridge-nek a megvásárlása vagy a Corvin Plaza teljes körű felújítása. A cégcsoport felel többek között az EMKE irodaház vagy a Dohány utcai Focus Point Irodaház működtetéséért is.

Az Indotek Group folyamatosan keresi a piaci lehetőségeket szinte minden területen, legyen szó logisztikáról, irodákról, kereskedelmi egységekről vagy akár szállodákról. Ezzel összhangban a társaság folyamatos európai piaci terjeszkedést tervez a jövőben.

Az idei év kihívásai ellenére is aktív akvizíciós tevékenységet folytatott: év elején megvásárolta a Diófa Alapkezelő Zrt. 89,86 százalékos tulajdonrészét, amellyel Magyarország harmadik legnagyobb hazai ingatlanalap-kezelőjének többségi tulajdonosává vált. Ugyancsak idén, egy tőzsdén kívüli ügylet keretében szerzett 24 százalékos részvénycsomagot a Budapesti Értéktőzsde Prémium Kategóriájában jegyzett társaságban, az Appeninn Nyrt.-ben.

Ősszel jelentették be 2020 egyik legjelentősebb hazai tranzakcióját, a Waberer’s International Nyrt.-vel kötött adásvételi megállapodást, amelynek keretében az Indotek Group 24 százalékos tulajdonrészre tett szert, valamint vételi opciót szerzett a fennmaradó 47,99 százalékos tulajdonrész megvásárlására. A tranzakcióval a társaság a logisztikai szegmens egyik legmeghatározóbb szereplőjével erősítheti a pozícióját.

A társaság társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos stratégiájának megfelelően hozzájárul a fiatalok jövőjének megsegítéséhez és a családok védett környezetének kialakításához, így az év folyamán több szervezettel is együtt dolgozott, például az SOS Gyermekfalvakkal, az UNICEF Magyarországgal és a Bókay Gyermekklinikáért Alapítvánnyal. Az Indotek Group a Portfolio Csoporttal közösen 2020-ban már másodjára ítélte oda „Az Év Ingatlanpiaci Tehetsége” díjat, amelynek keretében egy, az ingatlanszakmában kiemelkedő teljesítményt nyújtó, tehetséges fiatalt díjaznak.

2020-ban az Indotek nyerte a Portfolio Property Awards-on az "Év Befektetési Tranzakciója (belföld)" díjat, melynek során az Indotek Csoport a Sofitel-t a Starwood Capital Group-tól vásárolta meg.

Az Indotek Group menedzsmentjének tagjai

  • Jellinek Dániel – vezérigazgató
  • Hermann Kamilla – partner
  • Bátori Zoltán – ingatlanüzemeltetési igazgató
  • Boldizsár Richárd – pénzügyi és számviteli igazgató
  • Hegedűs Gábor – portfólió menedzsment igazgató
  • Gnädig Péter – gazdasági és kontrolling igazgató
  • Héjj Ákos – műszaki üzemeltetési igazgató
  • Hornok Krisztián – tranzakciós igazgató
  • Kovács András – ingatlanértékesítési igazgató
  • Linczmayer Zoltán – ingatlanfejlesztési igazgató
  • Szeles Béla – műszaki és fejlesztési igazgató
  • Szöllősi Tamás – operációs és HR igazgató
  • Váradi Gábor – műszaki igazgató
sofitel
Sofitel Budapest Chain Bridge, Forrás: Getty Images

Property Market

A Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. a Market Csoport 2015-ben alapított, ingatlanfejlesztésre szakosodott leányvállalata. A dinamikusan fejlődő ingatlanfejlesztő cég az elmúlt 5 év alatt az építés alatt álló négyzetméterek, valamint a felvett hitelállomány alapján hazánk harmadik legnagyobb fejlesztőjévé nőtte ki magát. A Property Market jelenleg 4 projektben 17 épületet fejleszt. Eddigi eredményei közé tartozik 5 átadott épület, 724 eladott lakás közel 50 ezer négyzetméternyi összeterülettel, mintegy 18 ezer négyzetméter bérbe adott irodaterület és 2400 négyzetméternyi bérbe adott vagy értékesített kiskereskedelmi terület.

A vállalat első projektje a BudaPart, melynek célja egy XXI. századi városnegyed létrehozása a Lágymányosi-öböl partján, mintegy 54 hektáros területen. A fejlesztés végére a BudaPart majdnem fele, 26 hektár zöldfelület marad, melynek része Budapest egyik legnagyobb közparkja, a Kopaszi-gát is. A fejlesztőt és a projektjét eddig 8 nemzetközi és 4 hazai ingatlanpiaci díjjal tüntették ki.

A megközelítőleg tíz éves, maximum hat fázisban megvalósuló beruházás alatt összesen 15 lakó- és 13 irodaház, valamint egy hotel fejlesztése valósulhat meg, így várhatóan közel 3000 lakás, 250 ezer négyzetméter iroda-, és nagyságrendileg 15 ezer négyzetméter kereskedelmi terület jön létre, ahol mintegy 25-30 ezer városlakó élhet és dolgozhat a közeljövőben. Eddig öt épület (négy lakó- és egy iroda) készült el, közülük két lakó- és egy irodaépület idén, emellett folyamatos a fejlesztése a BudaPart Otthonok E lakó- és a BudaPart CITY irodaháznak, melyeket 2021-ben adnak át, emellett idén elindult a BudaPart Otthonok F, a beruházás hatodik lakóprojektje is. A Property Market értékesítő csapata 2020-ra több mint 700 lakást adott el, emellett közel 600 otthonnak történt meg a birtokba adása. A BudaPart GATE-ben már szinte teljes a bérbeadottság, ahova a bérlők nagy része beköltözött, a következő, BudaPart CITY irodaházba pedig 2021 nyarán érkezik az első bérlő.

A BudaPart mellett a Property Market idén a BEM Palace korszerűsítését is elkezdte, melynek köszönhetően a Bem József téren álló Radetzky-laktanya szálloda és irodakomplexumként újul meg. Ezen kívül a Dürer Park projekt is a cég nevéhez köthető, melynek során teljesen megújul az Ajtósi Dürer sor mögötti 3,7 hektáros terület, ahol összesen két iroda- és három lakóépület jöhet létre, kereskedelmi funkciókkal kiegészítve.

2020-ban a Property Market nyerte a Portfolio Property Awards-on az "Év Lakóprojektje (100 lakás felett)" díjat a BudaPart II. ütemével, valamint az "Év Koncepciója" díjat a Dürer Park projekttel.

A Property Market menedzsmentjének tagjai

  • Dr. Schrancz Mihály - ügyvezető igazgató
  • Dr. Nádasdy Bence - BudaPart vagyonkezeléséért felelős ügyvezető igazgató
  • Kiss Ákos - lakóingatlan értékesítési igazgató
  • Tóth Mariann - iroda értékesítési igazgató
  • Bukta Péter - fejlesztési stratégiai igazgató
  • Kutasi Gábor - lakóingatlan fejlesztési igazgató
  • Gyöngyösi Zsolt - senior projektmenedzser – irodaépület fejlesztés
Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
BudaPart

BudaPart

1117 Budapest, Buda-part tér
1142 db lakás
29 – 124 m2 alapterület
Átadás:
2023 Q1

Ajánlatot kérek

WING

A WING Magyarország egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető vállalata, Magyarország piacvezető irodafejlesztője és első számú székházfejlesztője. Olyan nemzetközi nagyvállalatok központjait építette fel, mint az Allianz, az E.ON, az Ericsson, az MTV, az evosoft, vagy a Telekom. Minden ingatlanpiaci szegmensben aktív szereplő: irodaházak, ipari ingatlanok, hotelek, lakóingatlanok, bevásárlóközpontok köthetők a nevükhöz. Jelentős fejlesztési és befektetési portfólióval rendelkezik, továbbá a BÉT vezető ingatlanpiaci kötvénykibocsátó cége. Külföldi befektetőként, regionális szinten is jelentős szereplő, a vezető lengyel ingatlanfejlesztő, az ECHO Investment többségi tulajdonosa.

2019-ben a WING 100 százalékos tulajdonába került a NEO Property Services Zrt. Emellett a cég tavaly a Lisalán keresztül megvásárolta a lengyel Echo Investment, a legnagyobb lengyel ingatlanfejlesztő 56 százalékos, többségi tulajdonrészét, amihez 2020-ban egy újabb vásárlás keretében további 10 százalékot szerzett. A tranzakcióval a WING tovább erősítette lengyelországi és egyúttal régiós ingatlanpiaci jelenlétét. Az Echo Investment a legnagyobb lengyel ingatlanfejlesztő cég, és az egyetlen, amely egyszerre van jelen a lakó-, az iroda- és a kiskereskedelmi piacon.

Mindezeken túl a WING 2020-ban a befektetési portfóliója bővítése és a növekedési terveinek megvalósítása érdekében 54,7 milliárd forintnyi forrást von be a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának keretében. 

A hazai piacon változatlanul zajlanak a WING fejlesztései, építés alatt áll a 40 ezer négyzetméter alapterületű Liberty irodaház, a dunai panorámás B&B Hotel, az East Gate Business Park D3 csarnoka, a zuglói közlekedési csomópontban elhelyezkedő Gizella LOFT irodaház, valamint a Kassák Passage, Park West 1-2 és Metropolitan Garden lakóprojektek is. 2020 harmadik negyedévében átadták a 700 lakásos - Magyarországon elsőként közösségi szolgáltatásokat kínáló - Kassák Residence lakópark első ütemének 234 lakását. 2020 utolsó negyedévében pedig az evosoft új, közel 22 ezer négyzetméter összterületű, LEED Gold minősítésű, környezettudatos székházát is át fogják adni.

2020-ban a WING nyerte a Portfolio Property Awards-on az "Év Befektetési Tranzakciója (külföld)" díjat az Echo Investment megvásárlásával.

A WING menedzsmentjének tagjai

  • Noah M. Steinberg - elnök-vezérigazgató
  • Gerő János - vezérigazgató-helyettes, üzletfejlesztés és tranzakciók
  • Kocsis Péter - vezérigazgató-helyettes, stratégia, kontrolling, kockázat
  • Mucsi György - vezérigazgató-helyettes, ipari és kiskereskedelmi portfólió, fejlesztések
  • Schőmer Norbert - vezérigazgató-helyettes, irodafejlesztések
  • Szűcs Ferenc - vezérigazgató-helyettes, gazdaság és pénzügy
  • Dr. Takács Ernő - vezérigazgató-helyettes, iroda, kereskedelmi és szállodaportfólió
Portfolio Ingatlan Irodakereső
Liberty irodaház

Liberty irodaház

1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 34.
Kiadó terület: 40728 m2
Bérleti díj: 14 – 16 EUR
Átadás:
2021

Ajánlatot kérek

Címlapkép forrása: Getty Images

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megindult Izrael kegyetlen megtorlása: egyszerre több vörös vonalat is átléptek

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
daru, építkezés, toronydaru, építőipar