Előfizetői tartalom

Európa legnagyobb intermodális terminálját kezdik építeni egy kelet-magyarországi faluban

Portfolio
A 125 hektáros terület megvásárlását követően megkezdték a fényeslitkei East-West Gate (EWG) intermodális kombiterminál építését. Az EWG Európa első, saját 5G-hálózatot használó, zöld technológiára épülő, vasúti nyomtávváltáson alapuló intermodális kombiterminálja lesz, amely átadását követően elméleti kapacitását és területét tekintve is a legnagyobb ilyen létesítmény lesz a kontinensen. A terminál évente akár 1 millió darab 20 lábas konténert (TEU) is tud majd kezelni. Üzembe helyezésekor 15 ezer négyzetméter raktárterület szolgálja ki az ügyfeleket. A 22 milliárd forintos magánberuházáshoz a Magyar Állam 2,95 milliárd forint munkahelyteremtő támogatást nyújt. Az EWG-terminállal Magyarország aktív részese lehet a Kína és Európa közötti Új Selyemút kontinentális forgalmának, és új lehetőségek nyílnak meg a Kínába irányuló export számára is.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fényeslitkén megkezdték az EWG intermodális terminál kivitelezését azt követően, hogy a beruházó East-West Intermodális Logisztikai Zrt. tulajdonába került a terminál 125 hektáros területe, amelyet az állami tulajdonú Regionális Fejlesztési Holding Zrt.-től vásárolt meg. Az ipari parkban jelenleg a terminál alépítményének építési munkálatai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés