gellérthegy utcai iskola
Ingatlan

Lebontják a budai iskola régi épületét, a helyén lakóház épül

Portfolio
Elkezdődtek az építési munkák az I. kerületi Gellérthegy utcában, ahol a régi iskolaépület lebontása után egy 44 lakásos társasházat, illetve irodát alakít ki a fejlesztő.

Nem alszik az I. kerület, a minap a Márvány utcai ismert Márványmenyasszony étterem átalakítási és részleges bontási híreiről számoltunk be, majd arról, hogy a Budavári Önkormányzat szigorítaná a bérlakások kiadási feltételeit, illetve akár a bérleti díjakat is megemelné. Most pedig az új társasházfejlesztés kivitelezési munkáinak elindulásáról számolt be az önkormányzat, egy régi iskolaépület lebontása után épülhet majd fel a Naphegy12 elnevezésű projekt az I. kerület Gellérthegy utcában. 

Az önkormányzat közleményben értesítette a kerületi lakosokat, hogy a Gellérthegy utcában indul a bontás és az építkezés:  

Jogerős építési engedély birtokában kezdődik meg a Gellérthegy u. 7. (Naphegy u. 14.) szám alatti ingatlanon a régi iskolaépület bontása és helyén egy új, 44 lakásos lakóépület építése.

A régi iskolaépületben a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium működött 2019-ig, az intézmény azóta két külön telephelyre költözött, az általános iskolásoknak a Kosciuszkó Tádé utcában, míg a gimnazistáknak a Krisztina téren folyik az oktatás.

Az épület alatti pinceszinteken gépkocsitárolókat létesítenek, a bontási munkálatok pedig 7-19 óra között, illetve szombatonként 9-15 óra között zajlanak majd.

Mi épül?

Egy korábbi cikkben már bemutattuk a 44 lakásos lakópark látványterveit, a Gellérthegy utca és Naphegy utca által határolt telken a Cordia építkezik és a lakások mellett egy iroda is helyet kap majd a területen. A telek érdekessége, hogy a két utca között jelentős, 7-8 méteres szintkülönbség van. A lakóépület bejárata a Gellérthegy utca felőli oldalon lesz, az irodát pedig a Naphegy utca felől lehet majd megközelíteni.

Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
Németvölgyi Residence

Németvölgyi Residence

1124 Budapest, Stromfeld Aurél út 29-33
41 db lakás
49 – 149 m2 alapterület
Átadás:
2020 Q1

Ajánlatot kérek

Címlapkép: A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola épülete a főváros I. kerületében, MTI Fotó/Róka László

maszk koronavírus
covid-vilag-koronavirus-406846
karantén
forinteuroarolyambankjegy
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Piaci aktualitások, grafikonelemzéssel vegyítve.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres
madách tér