FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Így csökkenti a szén-dioxid kibocsátást az e-kereskedelem

Portfolio
A 2020 év végi ünnepi  időszakban rekordszintet ért el az e-kereskedelem, és a következő évtizedben a csomagküldő szolgáltatások további 80 százalékos bővülése várható. Korábban sokszor írtunk már arról, hogy ez milyen hatással lesz a logisztikai vagy a kiskereskedelmi ingatlanok piacára. Van azonban egy eddig kevéssé vizsgált, de szintén fontos hatása is a folyamatnak, ami a környezeti hatásokkal mérhető. Hogy pontosan miért előnyös a környezet számára az e-kereskedelem növekedése, azt a Prologis által közzétett MIT Real Estate Innovation Lab friss kutatása válaszolja meg.

Becslések szerint az USA-ban az online kereskedelem a tágabb értelemben vett év végi ünnepi időszakban (éves összevetésben) több mint 50 százalékkal nőtt,  és a többi jelentős e-kereskedelmi piacon, Kínában, Európában, Japánban és más országokban is hasonló trend volt megfigyelhető. Az MIT kutatásából származó átlagos kibocsátási adatok alapján az e-kereskedelemre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés