Előfizetői tartalom

Vízen lebegő, önfenntartó úszóházakba költözik több mint 100 ember - Videón a teljes projekt

Portfolio
Nemrég írtunk azokról az úszóházakról, amiket a Velencei-tavon tervez megvalósítani egy ingatlanos cég. Bár Magyarországon az ötlet kimondottan szokatlan, van egy ország, ahol a formájában, elhelyezkedésében különleges otthonok sosem voltak ritkák. Ezúttal egy olyan koncepció valósul meg Amszterdamban, ami nemcsak azért különleges, mert a vízre épül, hanem mert közösségi megoldásai és önellátó energiagazdálkodása révén egy fenntarthatóbb világ alternatíváját mutatja be. Íme a World Economic Forum közösségi oldalán bemutatott videó.

Hollandiában meglehetősen sok lakóhajó létezik, ahogy a csatornák partján közvetlen vízparton is számos lakóház áll. Ezúttal azonban a kettő kombinációjaként összesen 46 olyan házat alakítanak ki, melyek a csatornák vizén lebegve, önfenntartó módon működnek, több mint 100 embernek otthont adva ezzel. Az épületek az elektromosságot napenergiából nyerik, míg a fűtést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés