Előfizetői tartalom

Valami nagyon fura a terézvárosi airbnb-s szabályozással: mégsem ússzák meg olyan könnyen a tulajdonosok?

Terézváros már el is fogadta a rövid távú szálláshelyek működésére vonatkozó rendelettervezetét, amely, ha nem ütközik jogi akadályokba a GVH és a Kormányhivatal értékelése után, akkor új feltételeket teremthet a már üzemelő és esetleges új szálláshely-szolgáltatóknak. Kevesen tudják, de ebben a rendeletben valójában az önkormányzat 0 napban állapította meg a rövid távú szálláskiadást, ugyanakkor hozzátett bizonyos feltételeket, aminek ha megfelelnek a tulajdonosok, akkor eltérhetnek a nulla napos korlátozástól. Egy bökkenő azonban van, az önkormányzatok a napok számának korlátozására, és nem extra feltételek szabására kaptak felhatalmazást korábban a kormánytól. Így felmerül a kérdés: jogilag megállják a helyüket ezek a feltételek?

Pár napja jelentette be a VI. kerületi önkormányzat, hogy a képviselőtestület elfogadta a rövid távú szálláskiadást szabályozó kerületi rendszert, és már csak a Gazdasági Versenyhivatal és a Kormányhivatal jóváhagyására várnak. Mivel várhatóan a belső, V., VI. és VII. kerületek intézkedéseit a többi kerület is figyelembe veszi, különösen fontos, hogy a kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés