Előfizetői tartalom

Éledeznek a befektetők - Hamar visszatér majd a városok pezsgése?

Portfolio
Nehéz lenne elhinni, hogy teljesen kikopik a városnézős, vagy legénybúcsúra ideérkező turisták "intézménye", így inkább a nagy kérdés, hogy milyen hamar indul be a pezsgés újra Budapest utcáin, illetve a nagyvárosokban, ezzel előcsalogatva a lakásbefektetőket. A turizmus alakulása egyértelműen kritikus pont, a legfrissebb adatok pedig azt mutatják, hogy vidéken még nem, de Budapesten már lényegesen nőtt a befektetési célú vásárlás aránya a múlt hónapban, összehasonlítva azt a 2020 áprilisi értékekkel. Persze, alacsony szintről nem nehéz nagyot nőni, mégis úgy tűnik, hogy éledeznek a fővárosi befektetők.

A turistákon áll vagy bukik a belváros sorsa Sok a bizonytalanság akörül, hogy a belváros és a bulinegyed ingatlanpiaca hogyan fog változni a közeljövőben, amennyiben a határokon átívelő turizmus nem pattan vissza gyorsan, úgy Budapest és ezzel együtt az Airbnb iránti kereslet is alacsony lehet még a következő időszakban, ugyanakkor ezt ellensúlyozhatja a belföldi turizmus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés