Előfizetői tartalom

Tízéves nosztalgia: duplázódtak a lakásárak Magyarországon

Portfolio
Egy évtized alatt 100%-os dráguláson mentek keresztül a hazai lakásárak, ez a "duplázódás", még EU-s összehasonlításban is kiugró mértékűnek számít. Egy-két ország van csupán - Észtország és Luxemburg -, ami ilyen időtávon még ennél is magasabb számokat tudott produkálni. A bérleti díjak 2010 és 2021 első negyedéve között több mint 40 százalékkal nőttek, ezzel a kétszámjegyű növekedéssel azonban elől, de nem az EU-s lista legelején szerepel Magyarország.

A magyar bérleti díjak, valamint a lakásárak változásával nem is olyan régen több cikkben is foglalkoztunk, most azonban az EU-s változásokról tett közzé friss adatokat az Eurostat. Az egy évtizedes összehasonlításból kitűnik, hogy 2010 és 2011 második negyedéve között a lakásárak és a bérleti díjak az EU-ban hasonló pályát követtek, 2011 közepe óta azonban ez teljesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés