Előfizetői tartalom

Átrendezheti az erőviszonyokat a rozsdaövezeti lakásáfa visszaigénylés?

Portfolio
Aki rozsdaövezetté nyilvánított területen vásárol új lakást, az CSOK-tól és gyerekszámtól függetlenül visszaigényelheti az 5 százalékos áfát. Ez a legújabb lakáspolitikai bejelentés, ami pontot tett annak az évek óta húzódó tervezésnek a végére, amely a rozsdaövezeti területeken való fejlesztéseket volt hivatott bátorítani. Megkérdeztük a hazai fejlesztőket, hogy mit szólnak az új rendelethez és mit gondolnak a jövőbeli hatásairól.

Kezdetben a rozsdaövezeti területek esetében még 5 százalékos "előnyről" volt szó - míg a többi új lakás után 27 százalékos áfa maradt volna - ám miután a kormány tavasszal minden új lakóingatlanra kiterjesztette a kedvezményes áfát, a rozsdaövezetek városszövetbe való bevonásának ösztönzése újragondolást igényelt. A kezdeti struktúra mellett, illetve az új kiterjesztett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés