CECZ Kínai raktárbázis Vácon Rétvári, Schanda
Ingatlan

Kína tovább terjeszkedik: 27 milliárd forintos raktárbázis épül Vácon

Portfolio
A kínai CECZ cégcsoport 27 milliárd forintos raktárberuházást indít Vácon. Az E-kereskedelmi Ipari és Logisztikai Park mintegy 56 ezer négyzetméternyi területen valósul meg, a fejlesztést csütörtökön mutatták be a helyszínen. A beruházó az Óbudai Egyetemmel és a BME-vel is együttműködik, melynek keretei közt a hallgatók akár Kínáig is eljuthatnak ösztöndíjjal.

Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a 27 milliárd forintos fejlesztés az évtized legnagyobb beruházása a városban. Hozzátette, a beruházás nemcsak munkahelyeket teremt, hanem helyi iparűzési adóbevételt is hoz a következő évtizedekben.

Várhatóan 110 új álláshely jön létre, amelynek 40-50 százalékára tartósan munkanélküli, 10-15 százalékára megváltozott munkaképességű embereket, 15-20 százalékára magasan képzett munkaerőt várnak.

Az okosraktár 14 ezer négyzetméter alapterületén, 700 robot és 150 méternyi szállítószalag segíti majd az óránként akár 45-55 ezer tétel kezelését.

A raktár felépítése és működtetése több szempontból is előremutató projekt - hangsúlyozta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

Az államtitkár kiemelte, hogy a beruházók már a csarnok tervezése során be kívánják vonni a folyamatba a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet és az Óbudai Egyetemet, az elkészült okosraktár vegyes felhasználású K+F laborját pedig mindkét egyetem használhatja majd. A beruházó emellett saját ösztöndíj alapítását is tervezi, a magyar hallgatók a Kínai Népköztársaságban mélyíthetik el raktárlogisztikai tudásukat. A beruházás energetikai szempontból is korszerű lesz - folytatta -, energiaigényeiket napelemekkel és földhővel oldják meg.

Az okosraktár mellett két másik komplexum is épül a területen: egy 15 ezer négyzetméter alapterületű raktár akkumulátor és akkumulátor-alapanyagok számára, illetve egy 5,5 ezer négyzetméter alapterületű, vizsgálókesztyű-alapanyag és egyéb egészségügyi termékek tárolására szolgáló - állandó hőmérsékletű - raktár.

A beruházás várhatóan másfél év múlva fejeződik be - közölte Szabó Zoltán, a CECZ csoporthoz tartozó Ghibli Raktárlogisztikai Kft. vezetője.

A CECZ az első kínai nemzeti szintű kereskedelmi logisztikai típusú tengerentúli együttműködési zóna és az első kínai nemzetközi marketingszolgáltatási platform - olvasható a háttéranyagban.

Címlapkép: MTI Fotó / Bruzák Noémi

török líra
forint készpénz bankjegy
bear_1
digitális euró érme
Tényleg gyengélkedik a forint
szegény nyugdíjas

Holdblog Fejlődő országok

Az amerikai részvénypiac meneteléséről naponta értesülhet az olvasó, ha máshogy nem is, de egyedi részvénysztorik...

Online előadás
Mire számíthatunk a következő napokban és hetekben?
Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
park vidámság napsütés