Előfizetői tartalom

Brutális gázszámla-emelkedés rezsicsökkentés alatt? - Így sajnos előfordulhat

Portfolio
Egyik napról a másikra 120 ezer forintra emelkedett a 60 négyzetméteres lakás havi gázszámlája - panaszkodott az egyik ingatlanos fórumon valaki, aki egy olyan bérelt lakásban él, melynek tulajdonosa nem magánszemély, hanem egy vállalat. Míg a lakosság a maximált díjak miatt nem érzi a globálisan elszállt energiaárakat, addig a cégek esetében ez nem feltétlenül van így. De valóban jogos egy ekkora áremelés? Mitől függ, hogy egy vállalat mennyit fizet a gázért? Az alábbiakban ezt jártuk körbe, röviden kitérve az önkormányzatok helyzetére és bemutatva azt is, kell-e félnünk, hogy hiány alakul ki a piacon.

Bár a lakosság nem érzi a saját bőrén, de extrém folyamatok zajlottak az elmúlt évben a nemzetközi földgáz és árampiacon. Ahogy év végi cikkünkben írtuk a 2021 elején még csak 20 euró körül mozgó gázár őszre 120 euró fölé, azaz hatszorosára drágult és még az év végén is 100 euró körül hullámzott, hogy aztán egy újabb lendülettel a 180 eurót vegye célba....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés