Végre egy jó hír - Egy kulcsiparágban hamarosan másodikak leszünk Európában
Ingatlan

Végre egy jó hír - Egy kulcsiparágban hamarosan másodikak leszünk Európában

Portfolio
A Property Investment Forum 2022 konferencián tartott panelbeszélgetésben a résztvevők arról beszélgettek, hogy milyen lehetőséget jelent Magyarország, és a hazai ingatlanpiac számára a beáramló külföldi tőke. Többek között szó esett a távol keleti vállalatok és az akkumulátorgyártás által nyújtott lehetőségekről is.

Székely Ádám az Infogroup tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, valamint a beszélgetés moderátora arról kérdezte a résztvevőket, hogy ők személyesen milyen formában találkoznak a külföldi tőkeáramlással, és mik az eddigi tapasztalataik. Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója elmondta, bérlőik jelentős része akkumulátorgyártással vagy kutatással foglalkozik, és ázsiai háttérrel rendelkezek. Vállalata számára meghatározó, hogy együtt tudnak-e működni a külföldi befektetőkkel. „Jelentős kereslet érkezik például a Samsungtól, nekünk szervezetileg is fel kell készülnünk az együttműködésre, több külföldi kollégát is foglalkoztatunk például a zavartalan kommunikáció érdekében.” – mondta Nemes Rudolf. A résztvevők egyetértettek abban, hogy az akkumulátorgyártás új távlatokat nyithat meg a hazai logisztikai és ipari ingatlanfejlesztők számára.

Póser Zoltán, Miniszterelnökség vezető-kormányfőtanácsosa, aki korábban az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ vezetője volt elmondta, hogy hiába prognosztizálnak akár tízszeres növekedést a következő évekre, ennek ellenére komoly kihívás előtt áll az akkumulátorgyártás, az elszálló energiaárak miatt ugyanis egyre nehezebb lesz megteremteni a kutatáshoz és gyártáshoz szükséges feltételeket.

Magyarország ilyen szempontból nagyon jól áll, akkumulátorgyártásban jelenleg a harmadikak vagyunk Európában, és a közeljövőben a második helyen leszünk

– mondta a Miniszterlönkség munkatársa. Kemenes László MRICS, Panattoni magyarországi ügyvezető igazgatója is hasonlóan pozitívan nyilatkozott, szerinte a közeljövőben 1-1,5 millió elektromos autóhoz szükséges akkumulátort állíthatunk elő.

A moderátor ezután az akkumulátor tárolás nehézségeire terelte a szót, Nemes Rudolf erre reagálva elmondta, hogy a fokozott tűzveszély miatt valóban kockázatos az akkumulátorok tárolása, a bérlőnek vagy költenie kell az épületre, vagy különálló laktárban lehet csak tárolni, hogy ne jelentsen veszélyt más bérlők termékeire. A témához csatlakozva Kemenes László elmondta, hogy egyben nagy lehetőség és nagy kihívás előtt áll a hazai piac, hiszen legalább 400-500 ezer négyzetméternyi ingatlannak kell megépülnie, hogy a Magyarországra érkező projekteket elássák. Póser Zoltán szerint nem annyira nehéz kérdés az akkumulátorok tárolása mint azt sokan gondolnák: "természetesen nagyon komoly szabályozásokra van szükség, de amennyiben ezek megvalósulnak nem történhet komoly baj, ez nem újdonság, a gyógyszeripar is nagyon hasonlóan működik” – mondta a kormányfőtanácsos.

A konferencia további programjairól írt cikkek alább olvashatók.

Címlapkép forrása: Portfolio/Mónus Márton

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
velencei tó velence