Előfizetői tartalom

Kitartóan csökkennek a nagy-britanniai lakásárak

Egy korábbi cikkünkben részletesen bemutattuk az Egyesült Királyság lakáspiacára jellemző tendenciákat. Azt az elemzésünket azzal zártuk, hogy érdemes szemmel tartani a szigetország eseményeit, hiszen a szakértők szerint huzamosabb ideig folytatódhat a 2022 végére jellemző lakásárcsökkenés. Most a Guardian cikke alapján megerősítést nyert amitől a kutatók tartottak, zsinórban az ötödik hónapban is kitartott a lakásárcsökkenés.

A Nationwide felmérése szerint az Egyesült Királyságban az átlagos lakásárak 3,2%-kal csökkentek a 2022. augusztusi csúcspontjuk óta, mivel a lakáspiac már az ötödik egymást követő hónapban folytatta a lejtmenetet. Egy otthon ára januárban 0,6%-kal csökkent 2022 decemberéhez képest, így az átlagár 258 297 fontra, azaz 113 millió forintra változott. A lakásárak éves növekedése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés