Eltűnhetnek a legnagyobb külföldi befektetők az amerikai ingatlanpiacról

2019. május 15. 20:00    
nyomtatás
 
A kínai befektetők voltak az amerikai lakóingatlan-piac legnagyobb külföldi befektetői az elmúlt hat évben, most viszont a kereskedelmi háború és a kínai adósságfék- és tőkekiáramlási szabályok miatt csökkenhet a súlyuk a szektorban - írja a MarketWatch.


Lawrence Yun, a National Association of Realtors vezető közgazdásza úgy véli, előfordulhat, hogy a kereskedelmi feszültségek miatt a kínai kormány úgy dönt, hogy korlátozza a Kínából kifolyó pénzek mértékét és az amerikai tőkebefektetéseket. Közben a jüan árfolyama is rohamosan csökken a dollárhoz képest, ami a kínai befektetőknek drágábbá teszi az amerikai ingatlanokat.

Jelenleg a kínai befektetők az amerikai ingatlanpiacba áramló külföldi tőke körülbelül 25%-át teszik ki, a második legnagyobb befektető Kanada, 9%-os piaci részesedéssel. Tavaly 284 ezer ingatlant adtak el külföldi befektetőknek.

Amiatt egyelőre még nem kell aggódni, hogy komolyabb sokkot okoz az ingatlanpiacon a kínai pénzek visszaszorulása: a külföldi ingatlanvásárlások az USA-ban a teljes volumen alig 3%-át adták.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Az irodák és a plázák a legvonzóbb befektetések (x)

A kiskereskedelmi forgalom 2014-től tartó folyamatos növekedése kihat az ingatlanpiacra is. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium