Előfizetői tartalom

36 millió euróért vett irodaházat magyar befektető

Portfolio
Július végén érkezett a hír, hogy értékesítésre került a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. nemzetközileg is díjazott Green House irodaháza. A zöld irodaépület új tulajdonosa az FHB Csoport tagjaként jegyzett Diófa Alapkezelő irányítása alá tartozó nyíltvégű Torony Ingatlan Befektetési Alap. Az értékesítés alkalmából rendezett sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy az eladási ár 36 millió euró volt, valamint az is megerősítésre került, hogy az utóbbi évek hazai ingatlanpiacának egyik legnagyobb nyílt piaci tranzakciója valamivel 8%-os hozamszint alatt valósult meg. A tranzakció mérföldkőnek tekinthető, mivel az elmúlt 20 évben rendkívül ritkán láthattunk példát hazai intézményi befektetők hasonló méretű bevásárlására.

A Green House a Skanska hatodik iroda beruházása a magyar fővárosban. A 2012 decemberében átadott épület, mely a 13. kerületben helyezkedik el, 7 emeleten és 17 800 négyzetméteren kínál irodaterületet bérlőinek. A jelenleg 98%-os bérbeadottsággal rendelkező irodaház többek között olyan ismert nemzetközi cégeknek ad otthont, mint az AVIS Budget Group, MSCI vagy az ABB. A Green...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés