A Mol és a Telekom után az OTP is új székházba költözik

2017. november 7. 12:00    
nyomtatás
 
Az ingatlanpiac belső szakmai körei már egy ideje nyílt titokként kezelték, hogy a legnagyobb hazai cégek között (Mol, Telekom) az OTP is új székházba költözhet hamarosan, ám a ma megjelent, Csányi Sándor, OTP elnök-vezérigazgatóval készített nagyinterjúnkból végül minden esetleges kérdőjelet eloszlatott a cég elnöke a találgatásokról. Az OTP lehet a következő, ami be áll a székházépítők sorába.

Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az elnök-vezérigazgató, a Portfolio kérdésére, hogy tervez-e az OTP is a Molhoz és a Magyar Telekomhoz hasonló új székház beruházást, azt mondta, hogy készülnek ilyesmire, és remélik, hogy a következő három évben meg is valósul a tervük.

Bár Csányi Sándor szerint, ez nem egy klasszikus székház lesz, de egy nagy ingatlanberuházásra kerülhet sor a XIII. kerületben, a Madarász utcában, az OTP már meglévő egyik központi irodaháza mellett. Az új komplexum egy 7 emeletes épület lehet, ami a jelenlegi trendekhez igazodva egy munkavállaló-központú irodaház lesz. Mint az elnök-vezérigazgató hozzátette, ma 27 helyen használnak irodákat Budapesten, beleértve a leányvállalatokat is, és ezekből majdnem mindenki át fog költözni az új épületbe, de a Nádor utcában lévő vezetői központ vélhetően megmarad és továbbra is funkcionál majd. Az új irodaházzal kapcsolatos beruházás jelenleg a tervezési szakaszban van.Ezzel tehát egy újabb nagy hazai vállalat áll be a mostani székházépítési hullámba. Ráadásul az OTP részéről egy olyan cég, amely Mol-hoz és a Telekomhoz hasonlóan elképesztően elaprózódva, a jelenlegi sztenderdek szerint rendkívül hatékonytalanul működött.

2017.11.06 05:00 Jövőre jönnek az új irodaházak - Mutatjuk, mit bérelhet most

2017.10.26 16:25 Néhány év múlva egy egészen más Budapesten sétálhatunk

Mint már többször foglalkoztunk vele, a korábbi szigorú finanszírozási feltételek, mint például az 50 százalékos előbérleti arány előírása arra sarkallta a fejlesztőket, hogy a hosszú távon gondolkodó bérlőkkel vegyék fel a kapcsolatot. Egy jó ajánlat láttán, pedig sok nagy cég döntött úgy, hogy korábbi épülete helyett, inkább built-to suit rendszerben új székházat építtet magának. Elindult egy olyan székházépítési trend, amelynek köszönhetően nagy vállalatok egy épületbe csoportosítják a cég összes divízióját. Korábban a KPMG költözött a Vision Towers első ütemébe az előbb említett módon, míg a Nokia a Corvin sétányon található Skyparkban rendezkedett be, de így épül az Ericsson új dél-budai épülete is. A sornak azonban még nincs vége, a Mol nemrégiben jelentette be, hogy a Kopaszi-gátnál építi fel új épületét, a Magyar Telekomnak pedig a Népligetnél már épül az új székháza.

2017.08.08 16:10 Ellepték az óriásdaruk Budapestet - Mi folyik itt?

2017.05.09 14:15 Átadták a Nokia új székházát Budapesten

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium