Előfizetői tartalom

A kormány arcul csapta a boltosokat

Portfolio
Kicsit több mint egy éve hirtelen érte a kiskereskedelmi piacot és a vásárlókat a vasárnapi boltzár egyik-napról a másikra történő bevezetése. Majd idén, még ennél is meglepőbb módon eltörölték a korlátozást. A hektikusan szabályozás jelentősen felforgatta a kiskereskedelmi szektort. A boltok ugyan örülnek az ismételt nyitásnak, de nehezen állapodnak meg az egy év alatt a szabad vasárnaphoz hozzászokott dolgozókkal. Sok cég komoly munkaerőhiánnyal is küzd, miután a boltzár bevezetését követően elküldte dolgozói egy jelentős részét, most nem talál új munkaerőt. Az ismételt nyitás hatásait azonban egyelőre még nehéz pontosan látni, valószínűleg ismét egy évre lehet szükség, míg a helyzetről, így a vásárlói számok és a forgalom alakulásáról valóban teljes képet kapunk - hangzott el a Portfoli FM 2016 - Ingatlanüzemeltetés és energiahatékonyság elnevezésű konferenciáján.

A vasárnapi boltzár minden felforgatottA konferencia egyik panelbeszélgetésének témája a vasárnapi boltzár bevezetésével illetve nem régiben történt eltörlésével kapcsolatos tapasztalok voltak. A beszélgetés keretében Balla Erna, az Aréna Pláza (Cushman & Wakefield) Center Managere elmondta, hogy a tavaly bevezetett vasárnapi zárva tartás kapcsán nagyon vegyes volt a kép...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés