Előfizetői tartalom

Elárulták a szakértők, melyik a legjobb ingatlanbefektetés

Portfolio
Míg a globális befektetési volumen 2010 óta kisebb megszakításokkal stabilan növekszik, addig Magyarországon 2014-ig nem volt érdemi bővülés. Az azóta eltelt 4 évben viszont Magyarország is felkerült a befektetői térképre, felzárkózva ezzel a világpiaci trendekhez - hangzott el a CBRE befektetési reggelijén. A régió gazdasága több, mint 4 százalékkal bővült tavaly, a munkanélküliségi ráta rekordalacsony szinteken van, a bérek egy év alatt 14 százalékkal emelkedtek és az építőipari volumen is maximális kapacitáson megy. Bár 2018-ra is hasonlóan jók a kilátások, nem árt odafigyelni a lehetséges veszélyekre sem.

A Közép-és Kelet-Európai régió befektetési volumene 2017-ben elérte a rekordnak számító 11,7 milliárd eurót, melynek legnagyobb része - közel 5 milliárd euró - a népesség szempontjából is első helyen álló Lengyelországba érkezett. Ezt követte Csehország több mint 3 milliárd euróval, majd Magyarország 1,7-1,8 milliárddal. Románia és Szlovákia iránt alacsonyabb volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés