Előfizetői tartalom

Nagy bajban van, aki költözni akar Budapesten

Portfolio
Jelenleg összesen 524 000 négyzetméter üresen álló irodaterületből válogathatnak Budapesten az irodát kereső bérlők, ilyen limitált rendelkezésre álló területre az elmúlt 5 év alatt nem volt példa. Az egyes alpiacokat vizsgálva jelentős eltérések vannak az üres irodák számában és minőségében. A fejlesztői aktivitás miatt a Váci úton található a legnagyobb választék, míg Dél-Budán gyakorlatilag elfogytak az üres területek. Limitált lehetőségei vannak azoknak is, aki Buda, illetve Pest központjába szeretnének költözni, főleg, ha nagy területigényük van. A bérlőknek érdemes az egész piacot feltérképezni a költözés előtt, a nagy irodaterületet keresőknek pedig azokkal a fejlesztőkkel tárgyalni, akik néhány éven belül fejleszthetnek nekik székházat - összegzi a DTZ ingatlantanácsadó és a CA Immo ingatlanbefektető.

Felgyorsultak a bérbeadások - kihívás előtt a nagy bérlőkAz elmúlt 3 évben 5 százalékponttal esett a kihasználatlansági ráta a budapesti irodapiacon, jelenleg 16,2%, azaz a 3 238 180 négyzetméter nagyságú budapesti modern irodaállományból 524 000 állt üresen 2014 végén. Összesen 150 000 négyzetméterrel kevesebb üres irodaterületből válogathatnak a bérlők a 3 évvel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés