Előfizetői tartalom

Sorra dőlnek a rekordok: nem csak a lakáspiac szárnyal

Portfolio
Töretlenül folytatódott az irodapiaci mutatók javulása az idei év második negyedévében. Tovább csökkent Budapesten az irodapiaci üresedés, jelenleg 10,3 százalékon áll, ami 3,9 százalékponttal alacsonyabb a 2015 azonos időszakában regisztráltnál. Ilyen alacsony értéket utoljára 2007-ben láttunk. A kereslet nem csak az első negyedéves érték 5 éves átlagánálmagasabb, hanem az előző negyedéves értéket is több mint másfélszeresen haladta meg, elérve összesen a 129 172 négyzetmétert.

2016 második negyedéve során egy irodaépület került átadásra 5700 négyzetméterrel növelve a belvárosban elérhető területeket. Mindeközben egy 3490 négyzetméteres épület kikerült a vizsgált állományból, mivel eladását követően funkcióváltás várható a közeljövőben. A teljes budapesti modern irodaállomány jelenleg 3 297 360 négyzetmétert tesz ki. Ebbe beletartozik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés