Előfizetői tartalom

Új rekordok a hazai ingatlanpiacon - Bemutatta legfrissebb számait az MNB

Portfolio
Első alkalommal jelenik meg a Magyar Nemzeti Bank Kereskedelmiingatlan-piaci jelentés című kiadványa, ami féléves rendszerességgel átfogó képet nyújt a hazai piac aktualitásairól. 2018 során erős bérleti kereslet mellett a hazai kereskedelmiingatlan-piac minden szegmensében csökkent a kihasználatlansági ráta. A befektetési piac 2018-as forgalma (1,8 milliárd euró) enyhén meghaladta az előző éves szintet, melyet több nagyösszegű tranzakció is segített. Továbbra is az iroda a legkeresettebb befektetési termék.

Régiós összevetésben Budapest 100-125 bázispontos hozamprémiumot kínál Varsóhoz és Prágához képest, a legjobb minőségű irodák befektetőinek. A banki finanszírozásban az elmúlt időszakban az ingatlanvásárlási céllal folyósított hitelek nyertek teret, az építési célú hitelekkel szemben. Az MNB-RICS közös ingatlanpiaci felmérésére adott válaszok alapján a legtöbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés