Előfizetői tartalom

A 2000-es éveket hozhatja vissza a lakáspiaci boom

Portfolio
Az OTP Bank szakértőinek becslése szerint évente megközelítőleg 25 ezer új lakóingatlanra lehet kereslet a következő időszakban. Bár az ingatlanfejlesztést ösztönző lépések hatása legkorábban egy év múlva lesz igazán érezhető, de az építési boom első jelei már most érzékelhetőek. Az OTP Bank 2016. március közepéig több mint 4500 értékesítésre építendő lakás finanszírozási igényét vizsgálta meg; ezek között kisebb, 4-5 lakásos projektek és jelentős, 150-300 lakásos beruházások egyaránt megtalálhatóak. A bank szakértői már ebben az évben hozzávetőleg 40-50 milliárd forintnyi ingatlanfejlesztői hitelfelvételre számítanak.

A lakástámogatási rendszer fontos hajtóereje az ingatlanpiacnak: az LTP, az adómentes lakáshitel törlesztési támogatás és az otthonteremtési kamattámogatás mellett a CSOK az egyik legfontosabb pillérnek tekinthető - foglalta össze gondolatait Kormos Zoltán, az OTP Bank Lakás Hitelek Főosztályának igazgatója. Az OTP arra számít, hogy a támogatási lehetőségeknek köszönhetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés