A hét kérdése: Kaphat-e újabb állami támogatást az építőipar?

2019. április 15. 11:39    
nyomtatás
 
A hét elején megint kimagaslóan jó számokat közöltek az építőipar februári teljesítményről. Az ágazat jócskán felülmúlta a tavalyi második hónapét. Ennek sokan örülhetnek, de egyre többen vannak olyanok a szakértők között, akik szerint készülni kell a növekedési tempó erős csökkenésére.


Állami segítség nélkül aligha dönthetne csúcsokat a hazai építőipar. De meddig tart ez a jó világ? Lesznek-e további kedvezmények a kivitelezést érintő szabályozásban? Lesz-e célzott támogatás valamelyik vevői rétegnek?
És mi lesz az adózással, tényleg fenntartható hosszú távon a 27 százalékos áfa az új lakásokra? Mindez hogyan érinti az építőanyagokat gyártó és azokat felhasználó cégeket, az ingatlanfejlesztők projektjeinek költségvetését és a sor végén a vásárlókat?

A hét kérdése: Kaphat-e újabb állami támogatást az építőipar?

Részletekért kattints ide!


Egyelőre nem tudjuk, de már nem kell sokat várni, mert az Építőipar 2019 című konferenciánkon (május 8. Marriott Hotel) jelen lévő állami és vállalati vezetők igyekeznek teljes képet adni az ágazatról, annak összes gondjáról-bajáról. Dr. György László gazdaságáért és szabályozásért felelős államtitkártól (Innovációs és Technológiai Minisztérium) első kézből tudhatjuk meg, hogy mire készül a kormányzat a nemzetgazdaság számára kulcsfontosságú építőipar lendületének fenntartása érdekében.

A vállalati oldalt a nagyágyúk közül többen is képviselik majd egy vélhetően informatív szakmai beszélgetésen, amit nem szabad elszalasztani. Egyebek között ott lesz ezen Scheer Sándor, az egyik legnagyobb építőipari csoport, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója, valamint a több lakóparki projektet is megvalósító Biggeorge Property Zrt. első embere, Nagygyörgy Tibor tulajdonos-vezérigazgató is.

Dr. György László

gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár

Innovációs és Technológiai Minisztérium

Tanulmányait 2003-ig a Budapesti Corvinus Egyetemen, majd 2004-ben Svájcban (CEMS, Universitaet St. Gallen) végezte, ezután 2008-ban a BME-n szerzett Master of Business Administration (MBA) végzettséget. A Műszaki Egyetemen... Tovább »Scheer Sándor

vezérigazgató

Market Építő Zrt.

Scheer Sándor 1996-ban alapította meg a Market Építő Zrt.-t, azóta a cég első számú embere. A cég alapításakor célul tűzte ki maga elé, hogy az építőipar egyik meghatározó szereplője lesz. Több mint 600 építkezés... Tovább »Nagygyörgy Tibor MRICS

tulajdonos - vezérigazgató

Biggeorge Property Zrt.

Nagygyörgy Tibor a Biggeorge's márkanév alapítója és tulajdonosa, a Biggeorge Property Zrt. társtulajdonosa. Közgazdász, MBA diplomáját 1997-ben a BKE London Business School-lal közös képzésén szerezte. 1999-ben elvégezte... Tovább »Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium