Előfizetői tartalom

Brutális lakásárak? - Valójában senki sem tudja itthon az igazságot!

Portfolio
A hazai ingatlanpiacról egyre több adat áll rendelkezésre, különösen a válság előtti időszakkal összehasonlítva szembeötlő a különbség. Ugyanakkor az elérhető adatokkal kapcsolatos elemzéseket jelentősen nehezíti az adatbázisokat jellemző rengeteg hiba és hiányosság. Mindez azt is jelenti, hogy valójában senki sem látja tisztán a hazai ingatlanpiac helyzetét a jelenben, és a múltról is csak korlátozott ismereteink lehetnek, így akár a lakásárak mai szintjének meghatározása körül is nagy a bizonytalanság. Ráadásul tovább nehezítheti a piaci szereplők dolgát, hogy egyesek esetleges szándékos manipulációként saját érdekeit szem előtt tartva közölnek üzletileg kívánatos adatokat, trendeket. Nagyon óvatosan kell tehát bánni az ingatlanpiacról érkező információkkal.

Az adatok az ingatlanpiaccal kapcsolatban is egyre nagyobb tömegben elérhetőek, és a jövőben ez a trend folytatódhat. A mostani ingatlanpiaci felívelés során - így a gyorsan változó piac miatt - különösen fontos, hogy naprakész, és hiteles információk álljanak rendelkezésre, amelyek alapján döntéseket hozhatunk. A mostani információ dömpingben még körültekintőbben kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés